tiistai 23. toukokuuta 2017

Koettavaa ja Nähtävää

Museot
Ekana kannattaa mainita Lontoon nähtävyyksistä museot, koska suurimmat museot on ilmasia ja ne on todella hienoja. Löytyy kaikkee makuu jotain, mut mä kävin sience, natural history, Victoria ja albert ja mun lempparissa British museossa. 





Greenwich
Ihana vanhan Lontoon tyylinen kylä itä-lontoossa, sieltä löytyy todella kaunis puisto jonka keskellä on 0 kello ja se yksi ensimmäisiä teknisiä kelloja. Myös Greenwichin tori on mainitsemisen arvoinen, sieltä löytyy vaikka ja mitä ja enne kaikkee paljon vegaanisia leivonnaisia ja ruokaa.




Gods own junkyard 
Tämä tajunnan räjäyttävä galleria löytyy todella koillisesta Lontoota. Itse tehdyt vanhat ja uudet valo-taulut tai miksikä niitä kutsutaan on laitettu esille ja myyntiin. Alueella on paha maine ja sinne ei sen takia yksin kannata lähteä, jos yksin haluat sinne matkustaa suositeltavaa on mennä keskellä päivää noin 12 aikaan.




National gallery 
Tämä galleria on eräänlainen museo, mutta se ansaitsee oman maininnan. Vaikka en ookkaan uskonnollinen henkilö, löytyy galleriasta muutakin kuin neitsyt Marian Ja Jeesuksen kuvia. Galleriasta löytyy myös kaksi Leonardo da Vinci:n työtä. 




Camden town 
Aika Pohjois-Lontoota sijaitsee urbaani ja erilainen alue eli Camden town. Se kukoistaa erilaista muotia ja sieltä löytyy varmasti kaikille kateltavaa ja syötävää. Sen torit on mielestäni ihan mahtavia ja mielenkiintoisia, vaikka nykyään paikka on pilaantunut liiallisella turisti määrällä. Kannattaa kuitenkin muutama tunti sen torilla viettää.
Onneks tää ei oo ainoo tori mitä Lontoosta löytyy, on Brick Lane, Broadway market, Borough market ja Porttobello market mitkä on maininnan arvoisia. 





The Grapes
Tämä on bubi ja sen omistaa kuuluisa Ian mckellen, jos ei nimi soita kelloja ni hän näyttelee Gandalffia taru sormusten herrasta ja hobitti elokuvissa ja on mukana monissa muissakin mainittavissa elokuvissa. Ite bubi on niin ainutlaatuinen, upea, vanhan aikainen ja historiallinen. Se on noin 400 vuotta vanha, tai ainakin niin kauan siinä paikalla on ollut bubi. Sieltä saa ruokaa ja juomaa ja seinillä koristaa kuuluisten henkilöiden tavaroita. Löydät paikan Limehousesta ja sielä ei usein ainakaan ole paljon ihmisiä. 


Gandaffin sauva:



Canary Wharft 
Rahan ja kalliiden vaatteiden maailman voit helposti löytää Canary Wharftiltä. Paikka on kuin oma maailmansa keskellä asuin-aluetta mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen. Ruokaa löytyy joka makuun ja koska paikka löytyy aika idästä ja 20 minuutin päästä keskustasta, on sielä halvempaa ruokaa kuin keskustassa. Alueelta löytyy myös todella hienoja puistoja ja puutarhoja. 




Tower Hamlets Cemetery Park 
Tää puisto on jotain niin ilmiömäistä, täysin luonnon armoille jätetty noin 300 vuotta vanha hautausmaa on niin kaunis pimeällä ja valoisalla. Aavemainen tunnelma luo vierailuun jännitystä ja tää puisto vaan räjäytti mun mielen kun on se vaan niin kaunis. Hautoja tosiaan löytyy noin 1700-luvulta tähän päivään saakka. Puistossa käy niin koiran kusettajat kuin lenkkeilijätkin ja muutama turisti, mutta rauha on puistossa säilynyt aavemaisena. Puisto löytyy idästä Mile Endistä ja lähelle pääsee metrolla.





Brighton ja muu UK 
Kannattaa joku päivä viettää Lontoon ulkopuolellakin. Siitä läheltä löytyy tunnin matkan päästä hienoja näkemisen arvoisia kaupunkeja kuten Brighton, Cambridge, Winchester ja Oxford. Lontoo on kaunis kaupunki ja sieltä löytyy joka päivälle jotai uuttaa, mutta sitä alkuperäisyyttä jää kaipaamaan ja Lontoo on niin kansainvälistynyt kaupunki, että voi kuulla enemmän vieraita kieliä kaupungilla kuin britti englantia. Suosittelen lähtemään pois Lontoosta ainakin päiväksi ellei muutamaksi, historiaa ja original brittiä näkee enemmän suurkaupungin ulkopuolella.




Pyörät
Paras tapa nähä oikeesti Lontoon kaupunkia ja maisemia on pyöräily. Itse vuokrasin pyörän vasta viimeisenä päivänä joten se jäi vähän lyhyeksi minun osaltani. Pyöräily on kyllä niin jännittää kun keskustassa ajetaan autojen keskellä ja vasemmalla puolella, mutta muistaa olla tarkkana ja rauhassa ajella niin siitä tulee kivointa hupia koko Lontoossa. Tosiaan pyörä maksaa 24 tunnilta 2 puntaa (noin 2,40€) joka ei ole iso menetys jos pyöräily ei ollekaan sun juttus ja pyöriä saa ympäri Lontoota melkein mistä vain. Suosittelen voittaa pelon vasemmasta puolesta ja kokeilemaan pyöräilyä Lontoossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti